BAANTAL

Kurzusok

Nyári alkotótábor a Balatonon

Idén Badacsonytomajra szerveztük az alkotótáborunkat, egy balatoni, medencés, panorámás szőlőbirtokra. Az egész ház a csodálatos kilátással, fürdőmedencével, szőlőbirtokkal, a miénk egy teljes hétre, 2022. július 11-18-ig, összesen 7 éjszakára (hétfőtől hétfőig). Már 16 csodálatos, alkotni vágyó ember választott minket idén nyáron, úgyhogy csak 3 helyet tudunk biztosítani az érdeklődők számára. Érdemes lecsapni valamelyikre!.

Ezt az időt csak az alkotásra és pihenésre szánhatod. Napi 2×3 órát töltünk akvarellfestéssel, különböző technikák kipróbálásával, sőt az aranyfüst technika is szerephez jut az egy hét alatt. Hangsúlyt fektetünk a rajzi alapokra, készítünk tájképet, és úngynevezett plein-air képeket is, ami a kültéri, szabadban alkotás egy formája. Délelőttönként a vezetett festéseké a főszerep, délután pedig jöhetnek a saját festészeti témáid, azt festhetsz, amit csak szeretnél, hiszen minden szakmai kérdésben segíteni fogok neked.

A festésen túl, kerámiázhatsz is a kézzel építés technikájával, egy darab közepes méretű (kb. 10x10x10cm) tárgy elkészítése és kétszeri kiégetése is benne van az árban. Szeretnél több kerámiát készíteni? Semmi akadálya, ha úgy döntesz, festés helyett inkább agyagból alkotnál, tedd azt! Az égetések miatt minden további kerámia alkotás 1. és 2. égetését egy mérettáblázat alapján előre ki tudod kalkulálni. Az első égetést egy közeli művész segítségével oldjuk meg, a második égetést nálunk, a Manzárd Workshopban csináljuk, transzparens mázzal, ezért ezeket a tárgyakat kb. 2-3 héttel a tábor után tudod átvenni. Mi minden eszközt biztosítunk a kerámiázáshoz, az akvarellfestésen pedig saját eszközeiddel lehet alkotni, de természetesen mi is viszünk magunkkal festékeket, ecseteket, papírt, ha esetleg valamire pluszban szükséged lenne.

Ezen kívül a szállásadónk a következő ingyenes és fizetős-fakultatív lehetőségekkel kedveskedik nekünk:
“Előzetes egyeztetéssel igény szerint érkezéskor és távozáskor transzfer a vasútállomásra. Welcome drink: érkezéskor házi szőlőpálinkával, limonádéval fogadnak minket. Kertben medence, ping-pong asztal, trambulin, a közösségi térben biliárd asztal áll rendelkezésünkre. A közösségi helyiségben van egy felszerelt konyha sarok, a kertben használható a grill és a sütögető. Grillező eszközöket a szállásadónk biztosít. Parkolás a birtokhoz tartozó kertben biztonságosan megoldható.
– Kerékpár kölcsönzés: 3000.-Ft/ fő / nap.
– Vitorlázás: 8-10000.- Ft/ fő / 3 óra, befogadóképesség: 8 fő. (Képzeld el, az milyen menő lenne, ha egy ilyen vitorlázás alkalmával készítenénk a tájképhez/plein air-hez fotókat…de ezt már csak én jegyeztem meg.)
– Szakvezetéses élménytúra, éjszakai túra: ára még pontosítás alatt, de nagyságrendileg 1500-2000.-Ft/fő várható. Attól függ, hogy külön csoportként kérjük, vagy az előre meghirdetett időpontok valamelyikéhez csatlakozunk.”
Nézd meg hova megyünk:

Mennyibe kerül a tábor?

A tábor teljes összege 250.000 Ft. De, ha április 30-ig jelentkezel 20.000 Ft kedvezménnyel 230.000 Ft, ha május 12-ig jelentkezel akkor 240.000 Ft az egy hetes alkotás és kikapcsolódás. Fontos, hogy helyedet előleg befizetésével tudod biztosítani, jelentkezés után 60.000 Ft kell elutalnod. A tábor további részletét június 12-ig kell befizetni.
Mit tartalmaz az ár?

– A teljes alkotás ideje alatt a szakmai támogatást és segítséget.
– Napi kétszer 3 óra művészeti oktatást, korrigálást. De ezen kívül is annyit alkothatsz amennyit csak szeretnél.
– Az ár tartalmazza még az alapanyagokat, papír/festékek/aranyfüstök/lakkok, agyagok, eszközök,
– valamint 1 általad készített kerámia első és második égetését. (Ha szeretnél színes mázakat és festékeket használni, annak plusz költsége van, ami a mennyiségtől, a tárgy mázazásától függ, ezeket megbeszéljük a helyszínen.)
– A tábor díja szintén tartalmazza a teljes szállást 7 éjszakára. Kétágyas, háromágyas és pótágyazható szobákban, fürdőszobával, klímával, van egy apartman rész, egy bungaló és egy emeleti panorámás szoba.
– Továbbá az árban benne van a reggeli (glutén és mindenféle allergén mentes ételekkel is),
– napközbeni frissítőket, kv-t, limonádét, egészséges rágcsákat, friss gyümölcsöket. (A többi étkezés önellátó, de tudunk csoportos ebédet kérni, természetesen ezt is minden mentes verzióval, ennek ára kb 2500-3500 Ft/fő.)

Fontos! Ha mégsem tudsz eljönni, de már befizetted a tábor egy részét, vagy akár a teljes összeget és ezt jelzed nekünk legkésőbb június 11-ig, az addig befizetett összeget 100%-ban felhasználhatod bármelyik workshopunkra, vagy általunk készített kerámiákra, vagy privát korongozás tanulásra 2023 január 30-ig. Június 12. utáni lemondás esetén az általad befizetett összeg felét tudod felhasználni a fent említett módon.
Jelentkezni kérdéseiket feltenni, informálódni itt tudsz: manzard.workshop@gmail.com.